top of page

Meet: Sem van der Tang

Hallo allemaal!

Ik ben Sem en ik studeer op dit moment Politicologie aan de Universiteit Leiden. Inmiddels ben ik begonnen aan het tweede jaar van mijn bachelor.

Nadat ik in 2022 cum laude slaagde voor het VWO, voelde ik de behoefte om andere leerlingen te helpen met hun leertraject op de middelbare school. Ik geef bijles in vakken zoals Engels, wiskunde en economie. Het is voor mij belangrijk dat een leerling begrijpt waarom het vak nuttig kan zijn, dat doe ik vaak door voorbeelden uit de praktijk of uit de wetenschap aan te halen.

Onderaan de streep is het cruciaal dat een leerling vertrouwen in het vak krijgt. En als het vertrouwen er is, zullen er met behulp van wat oefeningen en extra uitleg vaak betere resultaten volgen. Het allereerste wat ik altijd benadruk, is dat een leerling mij alles mag vragen over het vak tijdens de bijles. Dat mag ook altijd via whatsapp, tussen de bijlessen in!


Misschien is het allerleukste van StudiePlus dat je kansen krijgt om naast bijlessen ook workshops te geven. Zo werd ik gevraagd om in november 2023 wat lessen te geven over de verkiezingen van 22 november. Het is voor mij belangrijk dat jongeren politiek bewust worden en dat ze later zullen stemmen. Jongeren zijn namelijk de demografische groep die het minste stemt, in vergelijking met oudere mensen. Dankzij discussies, vragen en interactie hoop ik dat de leerlingen van het vierde leerjaar op het Reviuslyceum wat hebben opgestoken over hoe belangrijk het is dat ook hun stem vertegenwoordigd zal worden in de politiek.
bottom of page