top of page

Meet: Robin Schut

Hallo allemaal,


Mijn naam is Robin Schut, momenteel ben ik in de afrondende fase van mijn bacheloropleiding tot docent algemene economie en docent bedrijfseconomie. Deze week heb ik de kans gekregen om mijn rol als examen- en tentamentrainer voor economie en bedrijfseconomie bij StudiePlus, in te zetten voor een workshop budgettering en wonen op jezelf aan de examenklassen havo en vwo.


Waarom is het zo belangrijk om dit op school te bespreken? Het antwoord ligt in de uitdagingen die veel studenten tegenkomen wanneer ze de overstap maken naar een zelfstandiger leven. Vaak ontbreekt het hen aan de nodige informatie om deze overgang soepel te laten verlopen.

Tijdens deze interactieve workshop, geleid met behulp van LessonUp, hebben we diverse onderwerpen behandeld, zoals budgettering, studiekosten, sparen en financiële zaken met betrekking tot het studentenleven. Samen met de leerlingen heb ik verschillende aspecten van dit thema verkend, van de financiële aspecten van een studie tot aan praktische tips voor het vinden van een geschikte woonruimte. Het was een waardevolle ervaring om met de leerlingen te werken aan deze belangrijke vaardigheden die hen hopelijk verder zullen helpen bij hun toekomstige stappen.

Comentarios


bottom of page